Beits vs. een lak

Het voornaamste voordeel van beits is dat het vochtregulerend werkt. Een laklaag sluit af, waardoor vocht er niet meer uit kan. Daarnaast heeft een lak eerst een grondverflaag nodig. Een beits kunt u direct aanbrengen op uw schutting, veranda of tuinmeubel.

Betere bescherming van uw tuinmeubelen

Door de vochtregulerende werking, staat watergedragen beits vocht makkelijker af. De beits neemt het water van buitenaf dus niet op, waardoor u de druppels regenwater letterlijk op het hout kunt zien liggen. Hierdoor bladdert de beits minder snel van uw gebeitste tuintafel of schutting en krijgt houtrot geen kans.

Daarnaast bevat Panda Paints impregneerbeits een bamboe extract. Tijdens de doorontwikkeling van ons product bleek namelijk dat dit ingrediënt een extra waterafstotend effect heeft. Hierdoor krijgt ook ‘groene aanslag’ geen kans om zich aan uw meubelen te hechten.

Watergedragen beits droogt snel

Het grote voordeel van een watergedragen beits is dat je een relatief korte droogtijd hebt. En dat is niet enkel een voordeel omdat u dan minder lang hoeft te wachten met een tweede laag, maar ook omdat stof dan niet zoveel kans krijgt om in de verf te zakken. U geniet dus van een beter resultaat.

Kleuren watergedragen impregneerbeitsWatergedragen beits is in meerdere kleuren verkrijgbaar

 

Momenteel kunt u Panda Paints impregneerbeits in maar liefst 35 verschillende kleuren bestellen. Van groen en geel tot donker eiken of zelfs kleurloos (transparante beits). Op de afbeelding rechts (klik op de afbeelding om te vergroten) is het resultaat van de beits te zien na het aanbrengen van 1, 2 of 3 lagen.

De benodigdheden voor Panda Paints impregneerbeits

Wilt u aan de slag met Panda Paints impregneerbeits, maar heeft u nog geen kwasten of tape in huis? Deze kunt u in de webshop mee bestellen. U kunt ook een Panda Beitskit mee bestellen. Hiervoor raden wij het volgende aan:

  • Voor het beitsen van stoelen, tafeltjes, hekjes, latjes of speilen heeft u voldoende aan de Panda beitskit L. Deze kit bevat kwasten die kwasten die geschikt zijn voor de kleinere klusjes, tape, afdekfolie en katoenen handschoenen.
  • Voor grotere klussen als schuttingen, pergola’s, tuinhuisjes en schuren raden wij u aan een Panda beitskit XL aan te schaffen. Deze bevat grotere kwasten, katoenen handschoenen, tape en extra sterk afdekfolie.

Extra benodigdheden bestelt u eenvoudig mee in de webshop.

Advies of tips nodig?

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met uw beitsklus? We helpen u graag op weg met onze zes beste beitstips. Hierin leggen we uit hoe beitsen werkt, waar u op moeten letten en welke accessoires u het beste kunt gebruiken én bijvoorbeeld wanneer u het beste kunt gaan beitsen.

Wilt u advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!