Iedere houtsoort heeft zijn eigen structuur en eigenschappen. Daarom kan ook het kleurresultaat en de uitstraling na het beitsen, verschillen per houtsoort. Lees hieronder meer over de invloed van houtsoorten op het resultaat van uw beitsklus.

Bereid u zelf en uw tuinhout goed voor

Niet alleen de houtsoort, maar ook de conditie van uw tuinhout en zelfs het weer heeft invloed op het beitsresultaat. In deze lijst met tips, leest u onder andere hoe u uw hout goed voorbereid en wanneer nodig repareert.

Invloed van hout op uw beitsresultaat

Stel u staat op het punt om uw schutting te gaan beitsen, dan is het verstandig om rekening te houden met de houtsoort en de invloed hiervan op de uiteindelijke kleur. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Alle verschillende soorten hout zorgen, dankzij hun eigen unieke eigenschappen, immers voor een ander kleurresultaat.

Heeft uw houtwerk veel nerven en noesten? Dan is het belangrijk om te bedenken of u wilt gaan voor een dekkend of transparant resultaat. Mag de houtstructuur zichtbaar blijven of heeft u deze liever gedekt door de gewenste beitskleur? In ons assortiment Panda Paints beitsen is de kleur diepzwart de enige volledig dekkende beits. De overige kleuren zijn semi-transparant. Dit betekent dat wanneer u kiest voor een van de semi-transparante kleuren, de structuur van het hout goed zichtbaar blijft.

schutting douglas hout zwart beitsen Panda Paints

Vurenhout beitsen

Een van de meest gebruikte houtsoorten is Vurenhout. Wanneer u bijvoorbeeld een schutting of schuur van vurenhout heeft en u wilt deze beitsen, onthoud dan dat vurenhout een bleke tot wit-gelige kleur heeft. Daarnaast kunnen de noesten een reactie veroorzaken waardoor deze noesten geel kleuren. Beide eigenschappen hebben invloed op de uiteindelijke kleur van uw gebeitste hout. Wanneer u twijfelt over de kleur die u het beste kunt kiezen, neemt u dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies, uiteraard geheel vrijblijvend.

Douglas hout beitsen

De populariteit van Douglas hout is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Douglas hout heeft weer andere eigenschappen dan bijvoorbeeld Vurenhout. Douglas hout staat bekend om zijn van nature roodachtige kleur. Het beitsen van roodachtig hout, geeft uiteraard een ander resultaat dan het beitsen van bijvoorbeeld bleek Vurenhout.

Beitsadvies op maat

Wij geven u graag advies over uw beitsklus. Zo denken we met u mee over welke kleur Panda Paints beits u het beste kunt bestellen om het gewenste resultaat te krijgen op uw tuinhout en beantwoorden we graag uw vragen over ons product. Dus als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel wanneer u in de buurt bent!