Hout is een kwetsbaar materiaal wat door weersinvloeden aangetast kan worden. Daarom is het belangrijk uw houten schuur te voorzien van een beschermlaag, en eventueel een kleurtje, met watergedragen beits.

Lees ook: waarom kiezen voor watergedragen beits?

Door een beits te gebruiken, blijft de structuur van het hout goed zichtbaar. Maar het belangrijkste: door de structuur van beits kan het hout blijven ademen. De 100% watergdragen impregneerbeits van Panda Paints is daarbij ook nog eens oplosmiddelvrij. Het toegevoegde bamboe extract zorgt voor een extra waterafstotend effect.

Een nieuwe schuur beitsen

Bij nieuw hout kan de beits vaak direct worden aangebracht doordat het hout onbehandeld is. Nieuw hout is in veel gevallen al vetvrij en hoeft niet opgeschuurd te worden. Let wel op dat het hout niet nat of vochtig is. Twijfelt u of u uw schuur moet voorbehandelen of niet? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Een eerder behandelde schuur beitsen

Staat uw schuur al een tijdje of is het hout eerder al behandeld? Dan dient u het hout eerst voor te behandelen: schuren, vetvrij maken en waar nodig vullen met ‘houtreparatie’ (te verkrijgen bij de meeste bouwmarkten). Let er bij het schuren op dat u met de houtnerf mee schuurt en de schuur naderhand goed afstoft. Stof zorgt er namelijk voor dat de beits minder goed in het hout kan trekken.

Gebruikersadvies watergedragen beits

Voor gebruik dient u uw beits goed te schudden of te roeren. Dit klinkt logisch, maar het is een stap die veel mensen vergeten of niet goed genoeg doen. Bij matig schudden of roeren, kan het pigment van de kleur zich op één plek ophopen waardoor u kleurverschil krijgt bij het aanbrengen op uw schuur.

Voor het aanbrengen van de beits op uw schuur gebruikt u een roller, kwast of spuit. Watergedragen beits droogt snel. Na ongeveer 1 uur is uw schuur klaar voor een tweede laag beits. Stof en andere vuiltjes krijgen dus weinig kans om in de verf te zakken. Des te meer lagen beits u aanbrengt, des te dieper het resultaat in kleur.

Lees ook: 6 tips voor het beitsen van uw tuinhout

Panda Paints kleuren beits

Het kleurresultaat na een, twee of drie lagen beits op uw schuur.

Tip: bestel een Panda Paints beitskit waarmee u direct goede kwasten, een afdekzeil, tape en katoenen handschoenen in huis hebt. Wij raden de XL beitskit aan voor het beitsen van een schuur.

Hoe vaak dient u uw schuur te beitsen voor het beste onderhoud?

Een goed gebeitste schuur hoeft u de komende 2-3 jaar niet te onderhouden. Het bamboe extract dat in de watergedragen beits van Panda Paints zit, geeft een extra waterafstotend effect. Groene aanslag krijgt geen kans op zich aan uw schuur te hechten. Zo geniet u dus extra lang van uw gebeitste schuur, zelfs met watergedragen beits.

Houd het hout echter wel goed in de gaten. Indien er eerder schade ontstaat, raden wij u aan zo snel mogelijk een nieuwe laag beits aan te brengen.

Panda Impregneerbeits bestellen voor uw schuur?

Verkrijgbaar in 1L en 3,5L en diverse kleuren.

Bekijk de watergedragen impregneerbeits