Welke kleur beits u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de houtsoort die u wilt gaan beitsen en met hoeveel lagen u de kleur gaat aanzetten. Om die reden is het goed vooraf te bedenken welk effect u voor ogen heeft. Wilt u echt een dekkend effect na het beitsen of wilt u de structuur van het hout nog kunnen zien? En welke houtsoort gaat u beitsen? Is dat berk, douglas hout of een andere houtsoort? De antwoorden op deze vragen bepalen dat u de juiste keuze kunt maken en achteraf niet teleurgesteld bent.

Houtsoorten en beits

De ene houtsoort heeft meer structuur en noesten en nerven dan de andere houtsoort. Ook de kleur van het hout en de opname van de beits bepalen voor een groot deel de uitkomst van de kleur.

35 verschillende kleuren beits

In de Panda Paints collectie zitten momenteel 35 verschillende kleuren beits. Deze kleuren variëren van diepzwart tot paars. De diepzwarte is de enige volledig dekkende beits, de overige kleuren zijn semi-transparant. In onderstaande afbeelding kunt u zien wat het effect is van verschillende lagen beits. De beits is hier aangebracht op een stuk berkenhout. Houdt er rekening mee dat de beits op iedere houtsoort een andere uitwerking heeft. Heeft u hier vragen over? Neemt u dan even contact met ons op.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.Panda Paints kleuren beits

In 1x zwart beitsen?

Wanneer u uw schutting of tuinhuis in één laag zwart wilt hebben, kiest u dan voor de kleur diepzwart. Deze beits zorgt voor een dekkend resultaat in één laag. De andere kleur zwart (nummer 29), is zoals u in het kleurenoverzicht kunt zien meer transparant zwart. De beits kleur diepzwart laat afhankelijk van de houtsoort wél de structuur nog zien. Neemt u gerust contact met ons op voor kleuradvies. Wij raden altijd aan, wanneer u de beits gebruikt voor uw schutting, veranda of ander object dat buiten staat, dat u twee lagen aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het hout optimaal beschermd is tegen invloeden van buiten.

Gebruiksadvies gekleurde beits

Het is een must de beits goed te schudden en/of roeren. Wanneer u de beits niet goed genoeg roert, mengt het pigment van de kleur niet goed. Dit kan ervoor zorgen dat het pigment zich op één plek ophoopt, waardoor kleurverschil gaat ontstaan wanneer u de beits aanbrengt. Meer advies nodig voor u gaat beitsen? Lees dan ook onze 6 praktische beitstips!

Beitskleur op maat

Zit uw kleur er niet bij? Dan kunnen we ook de gewenste kleur op maat maken. Neem hiervoor gerust contact met ons op en houdt het gewenste kleurnummer bij de hand.